Kan du inte läsa mailet? Läs det här »

Påminnelse
Inbjudan till Skogsnäringsveckan 2014
 

save-the-date-version-2.png

Vänligen bortse från påminnelsen om du redan har svarat.

Framtiden växer på trä

Välkommen till Skogsnäringsveckan 2014 med Skogsindustriernas årsmöte och Trädagen 8-9 april på Münchenbryggeriet i Stockholm. Temat är ”Framtiden växer på trä” där vi fokuserar på betydelsen av innovation och vad som krävs för att stärka industrins konkurrenskraft. Missa inte anmälan före 28 mars.

Parallella seminarier, 8 april

På förmiddagen den 8 april bjuder vi in till temaseminarier med en spännvidd från utvecklingen av skogen som rum för människan till dess nyckelroll i att ersätta fossilbaserade material. Medverkar gör bland annat Petri Vasara, Global Practice Leader Pöyry, Håkan Ekengren, statssekreterare näringsdepartementet, Monika Stridsman, generaldirektör Skogsstyrelsen, och Magdalena Andersson, Landshövding i Västerbotten och ordförande i Trästad.

Invigning, 8 april

Skogsnäringsveckan invigs tisdagen den 8 april med Konung Carl XVI Gustaf som medverkar vid prisutdelningen av Bernadottepriset, Guldkvistar och Stiftelsen Gunnar Sundblads Forskningsfonds Kompetensutvecklingspris. Mikael Lindkvist, futurolog och prisbelönt talare, talar om den vertikala framtiden i skogsindustrin.

Skogsindustriernas öppna årsmöte, 8 april

På eftermiddagen är det dags för Skogsindustriernas öppna årsmöte med infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd. Skogsindustrin står inför stora utmaningar som motorn i den biobaserade samhällsekonomin. Skogens avgörande betydelse för samhällsutvecklingen är fokus för diskussionen under årsmötet. Marie Wickberg, politiskt sakkunnig näringsdepartementet, och Lennart Holm, styrelseledamot i flertalet skogsindustriföretag, medverkar bland annat.

Trädagen, 9 april

Onsdagen den 9 april arrangerar Svenskt Trä - en del av Skogsindustrierna, Trädagen tillsammans med Trä- och Möbelföretagen. Den snabba och positiva utvecklingen av intresset för byggande i trä diskuteras samt industrins utveckling och framtid. Maria Norrfalk, landshövding i Dalarna medverkar på Trädagen med ett anförande om träindustrins framtid. Tomas Nord, innovationsforskare och lektor vid Linköpings universitet, ger en utgångspunkt för träförädlande industrins utveckling. Medverkar under dagen gör även Håkan Ekengren, statssekreterare på näringsdepartementet.

Lydia Capolicchio är moderator under båda dagarna.

Om Skogsnäringsveckan, 7-11 april

Skogsnäringsveckan är mötesplatsen där branschen, politiker och andra intressenter möts och diskuterar aktuella frågor som berör skogsnäringen. Mellan 7-11 april arrangerar 17 olika organisationer seminarier och möten under Skogsnäringsveckans fana i Stockholm. I kalendariet finner du mer information och anmälan till de aktiviteter som sker under veckan. Missa inte att vi i år har bytt lokal till Münchenbryggeriet den 8-9 april.

Glöm inte bort att anmäla dig till skogsminglet kl 18.00 måndagen den 7 april i Näringslivets hus.

Program

För program och mer information: Klicka här

460-medverkande

Varmt välkommen!


Skogsindustrierna

samt övriga medverkande organisationer

Anmälan

För anmälan: Klicka här
Ange lösenord: skog2014

Anmäl dig före den 28 mars, begränsat antal platser!

 

Skogsindustrierna är massa-, och pappers- och den trämekaniska industrins bransch- och arbetsgivarorganisation. Skogsindustrierna företräder ett 50-tal massa- och pappersbruk i sammanlagt 23 koncerner/företag och cirka 115 sågverk i cirka 60 koncerner/företag, samt ett antal företag med nära anknytning till massa-, pappers-, eller trävarutillverkning. Arbetsgivarverksamheten bedrivs tillsammans med gruvsektorn och stål- och metallsektorn inom organisationen Industriarbetsgivarna. Inom Skogsindustrierna ingår verksamheten Svenskt Trä. Skogsindustrin sysselsätter drygt 60 000 personer och exporterade för 120 miljarder kronor 2013.

Box 555 25, 102 04 Stockholm, Telefon: 08-762 72 60, E-post:info@skogsindustrierna.org
© 2014 Skogsindustrierna