Välkommen till Skogsnäringsveckan 2013

Sidan senast granskad/uppdaterad: 2013-04-15

Skogsnäringsveckan, en av Sveriges viktigaste mötesplatser för den svenska skogsindustrin, pågår 15-19 april. Invigningen sker tisdagen den 16 april i Stockholm på City Conference Centre (Norra Latin).

Invigningen inleds med landsbygdsminister Eskil Erlandsson som delar ut Bernadottemedaljen, Guldkvistar och Gunnar Sundblads Forskningsfonds Kompetensutvecklingspris.

Huvudtalare på invigningen är Göran Persson, ordförande för Sveaskog och Think Forest.

På förmiddagen den 16 april bjuder vi in till fyra temaseminarier med en spännvidd från utvecklingen av skogen som rum för människan till dess nyckelroll i att ersätta fossilbaserade material. På eftermiddagen är det dags för Skogsindustriernas öppna årsmöte med landsbygdsminister Eskil Erlandsson.

Skogsindustrin står inför stora utmaningar som motorn i den biobaserade samhällsekonomin. Skogens avgörande betydelse för samhällsutvecklingen är fokus för diskussionen under årsmötet.

Onsdagen den 17 april arrangerar Svenskt Trä (en del av Skogsindustrierna) Trädagen tillsammans med Trä- och Möbelföretagen samt Föreningen Svenska Sågverksmän. Den snabba och positiva utvecklingen av intresset för byggande i trä diskuteras samt industrins utveckling och framtid.

Pressbilder publiceras tisdag eftermiddag.
Filmer från temaseminarier, invigning och årsmöte publiceras i efterhand.

Här hittar du all information från Skogsnäringsveckan 2013; seminarier, presentationer och bilder.

Twitter Facebook LinkedIn
Länk till sidan: