Generationsskifte på gång i skogen

Sidan senast granskad/uppdaterad: 2015-12-04
2015-12-04
Ett generationsskifte stundar i Skogsindustrin. Stora pensionsavgångar öppnar för många nya högkompetenta arbeten.
Inom skogskoncernen Södra kommer 22 procent av medarbetarna att gå i pension inom tio år, främst inom själva produktionen. Hos pappers- och massabruket Kappa Smurfit i Piteå handlar det om 40 procent inom tio år.
 
Skogsindustrin står inför stora utmaningar när det gäller framtidens kompetensförsörjning. Det är ingen nyhet för branschen. Arbetet med att möta generationsskiftet har pågått sedan 1990-talet, men det börjar nu dra ihop sig på allvar.
 
Här finns alltså gott om framtida jobb att söka, men hur ska unga lockas till en bransch som finns i landsbygden när urbaniseringstrenden är så kraftfull?
 
Urbaniseringen i sig är inte problemet, anser Martin Eriksson på konsultfirman Macklean, som skrivit rapporten "2030: Framtiden är grön":
– Det beror snarare på att branschens attraktionskraft bedöms som låg. Traditionellt anses skogsindustrin som tung, slitsam och gammaldags, men den bilden är inte längre sann. Det är istället en högteknologisk framtidsbransch med många olika typer arbeten som ger stor frihet, säger han och fortsätter:
 
– En av de största utmaningarna gäller miljön och hur skogsbruket uppfattas. Att aktivt skogsbruk är bättre än passivt för klimatet är något som måste kommuniceras mer för att locka  er till branschen.
 
I rapporten ser Macklean sex typer av skogsprodukter som kommer att öka i betydelse avsevärt fram till 2030: kompositmaterial, textilier från skogsråvara, bioenergi, gröna kemikalier, intelligenta förpackningar och hygienprodukter samt flerbostadshus i trä. Rapporten konstaterar också att det krävs rätt kompetenser för att realisera potentialen.
Länk till sidan:

Martin-Eriksson-Macklean.jpg

Martin Eriksson

 

Skog & Industri

Artikeln är publicerad i nr 4 2015

Relaterade länkar

2015 / Artiklar / Skog & Industri