Tyngre lastbilar ger ökad effektivitet

Sidan senast granskad/uppdaterad: 2014-06-30
2014-06-30

En höjd bruttovikt till 74 ton för lastbilar ger en kraftigt minskad miljöpåverkan och ökad konkurrenskraft för industrin. Nu rullar landets två första 74 tons flisbilar – på dispens.

Karin Medin, vd för Söderenergi, infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd och Martin Lundstedt, vd för Scania invigde i april Sveriges första 74 tons flisbil.
Karin Medin, vd för Söderenergi, infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd och Martin Lundstedt, vd för Scania invigde i april Sveriges första 74 tons flisbil.

De nya lastbilarna ser ut som vanliga 60-tonsbilar, men har flera axlar som innebär att de kan lasta mer.

Den ena lastbilen drivs med biobränsle (RME) och går i ett logistikupplägg med järnväg för Söderenergi i Södertäljeområdet. Den andra används för kombinationsrutter med olika godsslag i Dalarna i Stora Enso Skogs regi.

Tyngre lastbilar av normallängd innebär minskad miljöpåverkan och färre lastbilar på vägarna. Det stärker industrins konkurrenskraft och förbättrar trafiksäkerheten.

– Skogsindustrierna vill ha ett definitivt besked så fort som möjligt om att tillåta lastbilar med bruttovikt upp till 74 ton, säger Carina Håkansson vd för Skogsindustrierna.

Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd deltog vid invigningen. Hon lyfte då fram att regeringen gett Transportstyrelsen och Trafikverket i uppdrag att förbereda för att lastbilar med 74 tons vikt permanent ska kunna trafikera delar av det allmänna vägnätet.

Foto Stig Almqvist

Twitter Facebook LinkedIn
Länk till sidan:

Relaterade länkar

2014 / Artiklar / Lastbil / Transporter