Samtal om fiberrik framtid

Sidan senast granskad/uppdaterad: 2013-07-01
2013-07-01

Under Almedalsveckan arrangeras ett seminarium under rubriken ”Fiberrik framtid”. Miljöpartiets före detta språkrör Maria Wetterstrand kommer att leda ett samtal med branschföreträdare från Innventia, Printed Electronics Arena, NINE och Perstorp för att tydliggöra fiberns möjligheter och framtida användningsområden.

Maria-Wikstrom.pngI en nära framtid kommer skogsråvaran att kunna användas till så mycket mer än det vi idag förknippar den med. Tryckt elektronik, gröna kemikalier, textil, intelligenta förpackningar och klimateffektiva drivmedel är bara några av möjligheterna som kommer att erbjudas.

På seminariet får vi höra om flera intressanta produktutvecklingar som gjorts möjliga genom långsiktig satsning på forskning. Den fråga som kommer att belysas under seminariet är vad som krävs av bransch och samhälle för att bioekonomin och dessa nya produkter ska bli verklighet?

Många tror att de tryckta medierna är på väg ut och att de dessutom är dåliga för miljön. Flera undersökningar har gjorts kring trycksakers och digitala mediers respektive miljöpåverkan och resultaten visar att valet av publiceringskanal kvittar lika.

Trycksaker kommer att finnas under lång tid framöver och de nya digitala medierna kompletterar dem med ökade möjligheter att snabbt nå information och ger en smart integration med exempelvis augmented reality – förstärkt verklighet.

Text Maria Wikström, bransch- och kommunikationschef Grafiska Företagens Förbund

Twitter Facebook LinkedIn
Länk till sidan:

Relaterade länkar

2013 / Almedalen