Hallå där: Susanna Winzenburg

Sidan senast granskad/uppdaterad: 2014-12-02
2014-12-02

Susanna Winzenburg är sedan augusti programchef för Sekretariatet för innovationsprogrammet BioInnovation, vars första utlysning snart närmar sig.

Vilken är din roll och hur fungerar organisationen?

– Jag har en övergripande, koordinerande roll för att förverkliga programmets vision och mål. Organisationen består av ett operativt sekretariat, en ledningsgrupp, en styrelse och ett advisory board som har en kvalitetssäkrande funktion. Utöver det finns det tre expertteam för programmets tre prioriterade områden; kemi och energi, material samt träbyggande.

Vad händer nu inom programmet?

– De tre expertteamen håller på att formulera sina strategiska projekt. Vi anställer också ytterligare en person till sekretariatet. I början av nästa år har vi vår första öppna utlysning. Syftet är att fånga upp visionära idéer som har potential att utgöra grunden för nya strategiska projekt. Vi kommer att lysa ut totalt 10 miljoner kronor till förprojekt och intresserade kommer att kunna söka upp till 500 000 kr per projekt.

Vad beror ditt intresse för strategiska frågor på?

– Jag brinner för att arbeta med utveckling och innovation. Det är fantastiskt spännande att, tillsammans med en organisation och ett arbetsteam, definiera visioner och mål och sedan omsätta dessa till en fungerande handlingsplan. Jag har lång erfarenhet av att arbeta med strategiska frågor och har senast jobbat med forskning och utveckling i Norge.

Det här är BioInnovation

BioInnovation är en ny branschöverskridande satsning för att utveckla konkurrenskraftiga och innovativa material, produkter och tjänster inom den svenska biobaserade sektorn. Hittills har ett 60-tal företag, organisationer och universitet ställt sig bakom satsningen.

Text Mats Lundström

Twitter Facebook LinkedIn
Länk till sidan:

Kontakt

grynfarb04122014_DSC1570.jpg
Susanna WinzenburgProgramchef BioInnovation08-762 79 92