Positiva effekter

Sidan senast granskad/uppdaterad: 2013-07-01
2013-07-01

I Sverige har vi helt unika förutsättningar att ta täten i utvecklingen av skogens alla värden. Räknat per invånare är Sverige ett av världens skogrikaste länder och våra skogstillgångar ökar samtidigt som vi har en konkurrenskraftig skogsindustri som investerar för framtiden.

Globalt sett minskar däremot skogsmarksarealen och denna avskogning ger ett stort bidrag till växthuseffekten. Här kan den svenska modellen vara ett föredöme för att visa den ekonomiska, ekologiska och sociala vinsten av långsiktighet inom skogsbruket.

I det här numret av Skog & Industri kan du läsa mer om hur den förnybara skogsråvaran kan skapa nya klimatsmarta material och produkter. Vi har frågat samtliga riksdagspartier hur de vill utveckla skogsnäringen – om de vinner valet. Vi berättar också om våra aktiviteter under Almedalsveckan.

I Sverige betyder skogen mycket för många människor och vi har dessutom allemansrätten, en unik sedvanerätt som innebär att alla människor fritt kan vistas i skog och mark.

Vill du plocka lingon och blåbär en strålande höstdag eller springa så att svetten lackar på en slingrande skogsstig? Då är du varmt välkommen ut i den svenska skogen. Att vistas i skog och natur har positiva effekter på både den fysiska och psykiska hälsan.

Skogsindustrierna vill uppmana alla, stora som små, att besöka skogen.
Gör det idag!

Text Linda Eriksson, rådgivare skogliga frågor Skogsindustrierna

Twitter Facebook LinkedIn
Länk till sidan:

Kontakt

Linda-Eriksson.jpg
Linda ErikssonAnsvarig svensk skogspolitik08-762 72 09

Vi tycker

> Att regeringen ska berätta hur konkurrenskraften ska bevaras när svaveldirektivet införs.

> Att det är dags att effektivisera vägtransporterna med tyngre lastbilar.
 

Skog & Industri

Ledaren är publicerad i nr 2 2013

Relaterade länkar

2013 / Ledaren