Mats Kinnwall ny chefekonom för Skogsindustrierna och Industriarbetsgivarna

Sidan senast granskad/uppdaterad: 2015-10-26
2015-01-08

Mats Kinnwall blir ny chefekonom på Skogsindustrierna och Industriarbetsgivarna. De bägge organisationerna förstärker därmed med en ny gemensam chefekonom med uppgift att förmedla branschernas utveckling och förutsättningar.
 

mats kinnwall 220.jpgMats Kinnwall får en betydelsefull roll i Skogsindustriernas och Industriarbetsgivarnas kontakter och samarbete med politiker, myndigheter, fackliga organisationer, media och allmänhet.

- Det här är en spännande och stor utmaning. Jag kommer att företräda organisationer vars medlemmar - den svenska basindustrin - har en avgörande betydelse för den svenska välfärden. Jag tror att en inriktning mot kvalificerad analys kombinerad med en vilja till folkbildning är viktigt för att ta plats i debatten, säger Mats Kinnwall.

Skogsindustriernas och Industriarbetsgivarnas nya chefekonom har en gedigen bakgrund som chefekonom, ekonomisk analytiker, talesperson i ekonomiska frågor och krönikör i dagspress.

Närmast kommer Mats Kinnwall från arbetet som analyschef på tankesmedjan Blue Institute. Han är fil. dr. i nationalekonomi. Efter flera år som forskare, lärare och utredare arbetade Mats många år som analytiker och chefsanalytiker på Handelsbanken. Han har också varit chefekonom på Sveriges Kommuner & Landsting.

Genom rekryteringen av Mats Kinnwall så skapas en helt ny befattning som chefekonom med hela den svenska basindustrin som arbetsfält. Inom Skogsindustrierna finns branschfrågorna för skogsindustrin och inom Industriarbetsgivarna arbetsgivarfrågorna för hela basindustrin inklusive skogs-, stål- och gruvindustri.

Mats Kinnwall tillträder den 1 februari.

Twitter Facebook LinkedIn
Länk till sidan:

Kontakt

Carina Håkansson 598x600.jpg
Carina HåkanssonVD08-762 72 10