Besök Holmens pappersbruk med familjen

Sidan senast granskad/uppdaterad: 2015-10-26
2014-04-15

Undrar du eller dina barn var alla produkter i världen kommer ifrån? Hur de tillverkas och hur forskare och ingenjörer arbetar? Ta med familjen på en upptäcktsfärd till några av Sveriges viktigaste industrier på Holmens massa- och pappersbruk Braviken i Norrköping.

Den 17 maj har du och din familj möjlighet att se hur papperstillverkningen på Holmen går till. Till exempel tar Holmen tillvara på gamla tidningar, blandar med granved till en tjock massa och får fram pappersrullar. Maskinerna arbetar i över 100 km/h, lika fort som när du åker bil på motorvägen. För att tillverka så mycket papper behövs stora maskiner och avancerad teknik. Efter besöket i pappersverkstaden kan du få åka en sväng i truckar eller hjullastare. Du får också möjlighet att se robotar packa pappersrullarna som sen kan bli till exempel serietidningar.

17 maj åker bussen från Cityterminalen i Stockholm till Holmen Paper. Det blir en spännande dag och det är självklart gratis att följa med! Varmt välkommen!

Anmäl ditt intresse här: www.hejindustrin.se

Industrin tar matchen drivs av 15 industriorganisationer varav Skogsindustrierna är en. Under flaggan ”Hej Industrin” ges barnfamiljer möjlighet att besöka en av åtta industrier runt om i Sverige. Passa på att få en bild av hur papper tillverkas i Sverige och läs mer om industrins betydelse för Sverige på www.industrintarmatchen.se.

Twitter Facebook LinkedIn
Länk till sidan: