Debatt 2013

Sidan senast granskad/uppdaterad: 2015-10-26
2013-12-19: Skillnad på gröna och svarta kolatomer

Replik i SvD Brännpunkt 19 december 2013: I en debattartikel på Brännpunkt 16/12 framför professor David van der Spoel förslag om att införa en kolskatt inom hela EU som en lösning på klimatförhandlingarna. Om det är det mest effektiva reformen för att komma tillrätta med koldioxidutsläppen lämnar vi åt klimatförhandlarna och politiker att avgöra. Hade det funnit en enkel lösning som alla kunnat enas om så hade den med säkerhet redan varit på plats. Att införa en reform inom enbart EU för att lösa ett globalt problem som klimatförändringarna skulle sannolikt i ännu högre grad leda till att industriproduktion flyttas till delar av världen med större koldioxidutsläpp än den europeiska, så kallat koldioxidläckage eller carbon leakage.


2013-11-21: Skogsindustrierna efterlyser bred politisk energiuppgörelse

Intervju på Second Opinion 21 november: Skogsindustriernas vd, Carina Håkansson, tycker att det energipolitiska läget i Sverige är olyckligt. Att politikerna inte kan enas brett och långsiktigt hotar skogsindustrin.

- Faran är att vi som industri blir oroliga för hur energiförsörjningen och priset kommer att se ut i framtiden och risken med det är att vi inte vågar investera i det här landet, säger hon.


2013-10-04: Debatt: Öka takten i klimatarbetet

Land Lantbruk & Skogsland, 4 oktober: Efter en veckas möte i Stockholm så har FNs vetenskapliga klimatpanel, IPCC, presenterat sin rapport med nya slutsatser om klimatets förändring.


2013-10-01: Ge oss färre lastbilar

DI debatt 1 oktober 2013: Sverige borde göra som Finland och tillåta tyngre lastbilar. Det skulle vara bättre för både miljön och ekonomin, skriver Carina Håkansson, vd för Skogsindustrierna.

Kontakt

pernillafrykholmliten.jpg
Pernilla FrykholmWebbansvarig / Kommunikatör08-762 79 80