Skogsindustrin erbjuder det hållbara samhället

Sidan senast granskad/uppdaterad: 2013-03-01

Skogsindustrin står inför stora utmaningar som motorn i den biobaserade samhällsekonomin. Skogens avgörande betydelse för samhällsutvecklingen är fokus för diskussionen på Skogsindustriernas öppna årsmöte som börjar kl 13.30 tisdagen den 16 april. Skogsindustriernas vd Marie S Arwidson berättar om skogsindustrin som motorn i en hållbar bioekonomi. Rolf Annerberg, generaldirektör Formas, kommer därefter att prata om den biobaserade samhällsekonomin. Men detta som inspel följer en diskussion om ett hållbart samhälle mellan Rolf Annerberg, Gunilla Saltin, tf koncernchef Södra samt Magnus Hall, vd och koncernchef Holmen.   

Redan idag är den hållbara bioekonomin en oumbärlig del av ekonomin. När ekonomin fortsätter sin väg mot att göra sig än mer oberoende av ändliga resurser som kol och olja, så är skogsindustrin motorn i den utvecklingen, säger Marie S Arwidson.

Anmälan till Skogsnäringsveckan är nu öppen. För mer information och anmälan http://www.skogsindustrierna.org/skogsnaringsveckan_2013

rolf anneberg
Rolf Annerberg

Gunilla Saltin
Gunilla Saltin

Magnus Hall webb
Magnus Hall

 

Länk till sidan: