Skog ger livskvalitet

Sidan senast granskad/uppdaterad: 2013-05-29

Människor och skog hör ihop. I Rosendals trädgårdar på Djurgården i Stockholm berättade Skogsindustrierna på tisdagen om sitt arbete med att bruka skogen så att den ökar människors livskvalitet.

Riksdagsledamoter.png
Flera riksdagsledamöter deltog i Rosendals trädgårdar på Skogsindustriernas presentation av den nya rapporten ”Levande skogar”. Från vänster: Helena Leander (MP), Kristina Nilsson (S), Johan Hultberg (M) och Anita Brodén (FP) samt Per Braconier, kommunikationsdirektör på Skogsindustrierna. Foto: Anna Bergkvist

För tredje året i rad har Skogsindustrierna presenterat en ny upplaga av sin rapport ”Levande skogar”, som kartlägger vad skogsföretagen gör för mångfalden i de svenska skogarna och vilka effekter det ger.

Årets upplaga av rapporten inkluderar den sociala dimensionen i arbetet för ett hållbart skogsbruk. Det är det första initiativet för att tydliggöra skogsindustrins sammanvägda engagemang och arbete för att skogen ska bidra till människans livskvalitet.

Vid presentationen i Rosendals trädgårdar den 28 maj deltog ett trettiotal åhörare, bland annat från riksdagen, myndigheter, organisationer och företag.

Läs mer om vad som sades här

Twitter Facebook LinkedIn
Länk till sidan: