CellulosaMUT på KTH

Sidan senast granskad/uppdaterad: 2013-01-09

Cellulosa MUT är ett årligt event på KTH med syftet att inspirera studenter att få upp ögonen för vad massa- och pappersindustrin kan erbjuda. De sextiotal nyfikna studenter som i år deltog fick i samband med en trerätters middag lyssna till flera olika talare som gav sin bild av vad som lockar med skogsindustrin.

Årets Cellulosa MUT ägde rum den 29 november och inleddes med att Elenore Hallgren, ansvarig för skolkontakter på Skogsindustrierna, hälsade alla välkomna. Därefter tog Rufus Zeisig vid och berättade om sitt jobb på Innventia. Carl Bruce från BiMaC Innovation visade upp exempel på vad forskning och utveckling av skogsråvara och bionanokompositer kan leda till för produkter i framtiden.

Anna Wahlberg, trainee på ABB, som inte hade möjlighet att närvara på plats eftersom hon befann sig på ett pappersbruk i Indien, hälsade på via video. Hon berättade om sitt liv i Indien och de spännande utmaningar hon möter varje dag. Sist men inte minst berättade Karl Axnäs från Nalco om den stora bredd av möjligheter som en examen med inriktning mot massa- och papper kan erbjuda.

Länk till sidan: