Skola & Skog på Skansen 2014

Sidan senast granskad/uppdaterad: 2015-11-19
Välkomna till en heldag med nya kunskaper och praktiska övningar på Lill-Skansen. Nå skolans mål genom ett besök i framtidens skog på Skansen i Stockholm 3 september 2014!

Dagen väver in skolämnen; SO, NO, svenska, matematik, idrott och hälsa, teknik, slöjd och bild i de praktiska momenten.

  • Vi lär oss mer om djuren i skogen. Vilka sagor och myter kommer från skogens värld
  • Tillsammans ser vi vad skogen kan ge oss och diskuterar Allemansrätten. Vi samtalar kring och ger exempel på hur skogens sociala värden berikar oss.
  • Vi gissar trädslag och räknar ut trädets ålder och mäter ett träds omkrets på olika sätt. Hur skiljer sig svensk skog från skog i andra länder? Vi ser på kartan och även på vad media berättar för oss om olika skogsdelar.
  • Kan skogen vara en energikälla? Vi lär oss om fiberns kretslopp.
  • Vi letar produkter gjorda av trä. Finns det produkter som kunde vara gjorda av trä men som inte är det idag? Eleverna får i uppgift att ta fram en ny produkt i trä som kan bidra till en mer hållbar utveckling.
  • Från frö till träd. Hur växer skogen? Varför lämnar vi kvar vissa träd i skogen där andra träd huggs ned? När får ett träd kallas träd? Eleverna får se på utvecklingen från frö till planta.

Vid avslutat besök får ni med er en goodiebag med läromedel och praktiska övningar.

Dagen vänder sig till årskurs fem och arrangeras av Skogen i Skolan, Skogsindustrierna och Skansens friluftsmuseum,  i samarbete med Utbildningsförvaltningen i Stockholm. Observera att antalet platser är begränsat och att föranmälan krävs.

173 U jpgsis_logo_m_webb_72_0skogsindustrierna.gif

Twitter Facebook LinkedIn