Ambassadörer

Sidan senast granskad/uppdaterad: 2015-11-19
Det är vi som är ambassadörerna för Framtidsresan som du kommer att möta när vi besöker till din skola. Redan nu kan du få veta mer om oss. För visst undrar man ju vad Johannas största intresse är, vad Johan har för favoritfika och vad Liv helst tittar på för TV-program.

Johanna Wiberg

Johanna HT12Hej!

Jag är uppvuxen i Trångsund, en förort till Stockholm, och har alltid gillat att se vad som finns utanför Sveriges gränser. Detta har resulterat i att jag försöker resa så fort tillfälle ges men även utnyttjat möjligheten att studera utomlands. På gymnasiet bar det av till Missouri i USA på ett utbytesår och förra hösten en utbytestermin på Edinburgh University.

På gymnasiet  gick jag samhällsprogrammet med inriktning ekonomi och engelska. Men efter studenten då jag backpackade och au-pairade insåg jag att det är beteendeämnen som intresserar mig. Jag började plugga på personalvetarprogrammet i Uppsala och kände att det var helt rätt. Uppsalas studentliv och mitt engagemang i studentföreningen är nog de främsta anledningarna till varför jag trivts så bra.

Varför jag blev intresserad av skogsindustrin beror på att den kan ge många internationella möjligheter. Som ambassadör vill jag att ni ska få upp ögonen för detta samt inspirera er till att studera och bo utomlands. Det kommer att berika er på ett personligt plan men även vara till nytta i det framtida arbetslivet.

Jag ser fram emot att träffa er!

Favoritsport: Simning
Intressen: Resa
Favoritfika: Hemmagjorda semlor
Stark eller smidig: Stark, verkligen smidig som ett kylskåp
Favoritmat: Kan inte välja en, älskar all mat!
Skog eller hav: Hav
 

Johan Törner

Johan HT12Hej!

Till gymnasiet valde jag naturtekniskt program, då jag var rätt säker på att jag ville läsa vidare och gillade teknik, var nyfiken och ville ta reda på hur saker å ting fungerade, men mest visste jag nog inte exakt vad jag ville och såg det som ett program med många öppningar för framtiden.

Jag är från Östersund och trivdes väldigt bra där och spenderade ganska mycket tid utomhus i bland annat skidspåret eller på fjället. Trots detta ville jag pröva på någon annan stad då jag läste vidare, men utan att tappa närheten till fjäll och natur. Det här och studieupplägget lockade mig till Luleå då de flesta kompisar valde att studera vidare söderut. Programmet blev till en början civilingenjör öppen ingång, då jag inte kunde bestämma mig för vilket av alla program jag ville börja. Väl uppe i Luleå blev det lättare och det ledde till att jag fortsatte med kemiteknik.

Under tiden jag spenderade på kemiteknikprogramet växte intresset för skogsindustrin, och jag började inse hur mycket det faktiskt innefattar och att det för närvarande händer väldigt mycket i branchen och att det mycket väl skulle kunna vara en framtidsbranch även för mig!

Genom ambassadörsarbetet hoppas jag att fler ska få upp ögonen och se skogsindustrin som den högteknologiska framtidsbranch jag vet att den är.

Favoritplats: Kalfjället
Favoritfika: Kaffe och wienerbröd
Vill bli när jag blir stor: Större...på bredden
Vinter eller sommar: Vinter
Mjukglass eller kulglass: Kulglass
Chips eller popcorn: Chips

Liv Wallinder

Liv HT12Hej!

Jag är uppvuxen i södra Stockholm men då vi lever i valmöjligheternas tid valde jag innerstadsskolan Norra Real. Jag ville läsa en bred inriktning men hålla mig till de ämnen jag tyckte var roligast, så samhällsvetenskaplig inriktning kändes ganska självklart.

Efter detta betade jag av ett halvårs resande, 30 poäng kriminologi och provade på allt från att vicka som förskollärare till att sälja mattidningar via telefon. Till slut hamnade på ekonomprogrammet i Uppsala. Fyra och ett halvt år av glädje, kaos och ovärderlig livserfarenhet! Jag fick även möjligheten att åka en termin till Québec i Kanada och det var helt klart det roligaste jag gjort. Någonsin.

Efter att ha jobbat som ekonom i ett och ett halvt år ska det nu bli fantastiskt roligt att åka land och rike runt och möta Sveriges framtid!

Som ambassadör vill jag göra er (ännu mer) nyfikna på studierna, skogen och livet.

Intressen: Sjunga, sjunga, sjunga.
Vill bli när jag blir stor: Klok.
Favoritstad: Paris.
Favoritserie på TV: Mia & Klara.
Mjukglass eller kulglass: Ja tack!
Skog eller hav: Jag måste väl välja skog här?

Framtidsresan loggo