Guld och gröna skogar

Sidan senast granskad/uppdaterad: 2010-06-23
Klimatfrågan kan leda till en kamp om skogen som resurs. I Almedalen diskuterar vi olika perspektiv för hur den kan användas på bästa sätt.

Skogen är basen för en av våra största exportnäringar, vår främsta källa till biobränslen, en kolsänka och en källa till klimateffektiva material och råvaror. Röster från industri och miljörörelse redogör för sina perspektiv, liksom regeringen och oppositionen.

Stefan Edman, författare, biolog och dagens moderator inleder seminariet med en bakgrundsbeskrivning kring kampen om skogens resurser. Svante Axelsson, generalsekreterare för Svenska Naturskyddsföreningen ger därefter miljörörelsens syn på skogens nyttor. Mårten Larsson, skogsdirektör, Skogsindustrierna berättar om hur industrin arbetar kring skogen och klimatet.

Eskil Erlandsson, jordbruksminister (C) och Lena Sommestad, före detta miljöminister och riksdagskandidat (S) ger sina alternativ respektive ambitioner och visioner kring skogen och klimatet. Seminariet avslutas med en frågestund med politikerna.

När: 7 juli 08.30–10.00, frukost serveras från kl 8.00
Var: Högskolan, sal B25, Visby
 

Relaterade länkar

Aktivitet